Vsetínská radnice eviduje přes 3000 dočasně vyřazených aut

VSETÍN – Oddělení dopravně správních agend vsetínské radnice eviduje přes 3000 dočasně vyřazených vozidel. Pokud se jejich majitelé nedostaví na úřad do konce roku s nahlášením adresy umístění auta, k Novému roku zaniknou, sdělila serveru Zlin.cz za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Majitelé musí do konce roku nahlásit nejen adresu umístění vyřazeného auta, ale také účel jeho využití. „Pokud tak neučiní, vozidlo úředně zanikne a v budoucnu ho nebude možné provozovat,“ objasnila Kousalová.

Už od loňského podzimu dostávali občané upozornění na nebezpečí úředního vyřazení vozidel dočasně vyřazených před 30. 6. 2013, jejichž majitel do té doby odevzdal do depozitu registrační značky a malý technický průkaz a toto vyřazení stále trvá. „Přestože do konce roku zbývá ještě několik dnů, nezaznamenali jsme nijak výrazný nárůst počtu žádostí o zápis adresy umístění vyřazeného auta a účel jeho využití,“ informovala Kousalová.

Záležitost se týká mnoha aut. „V současné době máme v našem správním obvodu 3117 dočasně vyřazených vozidel. Oznámení zápisu adresy umístění a účel využití registrujeme u minima z nich,“ uvedla Ilona Vaňková, vedoucí oddělení dopravně správních agend.

Úřední hodiny na registru vozidel jsou v pondělí a středu od 08:00 do 17:00 a v úterý, čtvrtek a pátek jsou od 08:00 do 13:30.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x