Ve Vsetíně otevřeli nové zařízení pro seniory

VSETÍN - Ve Vsetíně slavnostně otevřeli nové zařízení pro seniory, jde o Domov pro seniory Jasenka. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

Slavnostního otevření domova se zúčastnil i předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka. „Je to výsledek několikaleté práce a vyjednávání a dnes i kontrol, které jsou s využitím evropských dotací spojeny. Příprava není jednoduchá. Nicméně ve Zlínském kraji se podařilo otevřít krásná nová zařízení, která jsou užitečná. Společnost stárne a my na to musíme myslet,“ řekl předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka a doplnil, že v příštím roce vláda počítá s rozpočtem osmi miliard na oblast sociálních služeb.

Zbrusu nový Domov pro seniory Jasenka ve Vsetíně je postaven v ulici Dolní Jasenka. „Svůj domov tu najde celkem 51 klientů, pro něž je připraveno 18 dvoulůžkových a 15 jednolůžkových pokojů,“ upřesnila Taťána Valentová Nersesjan. I tento objekt je řešen bezbariérově.

Stavba domova přišla na 86,9 milionu korun, 50 milionů bylo uhrazeno z Regionálního operačního programu Střední Morava.

Ve stejný den otevřeli nové zařízení pro seniory, a to Seniorpark, také ve Valašském Meziříčí.

Kromě Valašského Meziříčí a Vsetína byl letos domov pro seniory zcela nově vybudován a otevřen i v Luhačovicích. Dále se Zlínský kraj v poslední době aktivně podílel na vzniku areálu pro osoby se zdravotním postižením v Zašové, chráněného bydlení ve Vsetíně a Uherském Hradišti nebo zařízení pro osoby s mentálním postižením ve Valašském Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x