Nešťastnou ženu zachránili policisté před sebevraždou doslova na poslední chvíli

UHERSKOHRADIŠŤSKO - V poslední minutě se podařilo uherskobrodským policistům zachránit zoufalou ženu (59), která se rozhodla spáchat sebevraždu. Našli ji v uzamčeném domě v bezvědomí, server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Žena nepřišla do práce a její příbuzní se proto obrátili na policii. Policisté nejprve prověřovali okolí bydliště a také známé, kteří by o ní mohli mít nějaké informace. Do hledáčku prověřování se dostal i dům ve Vlčnově, který žena s příbuznými navštěvovala. Tam také nakonec nešťastnici objevili.

„Uherskobrodská hlídka okamžitě přijela k domu. Na zvonění ani klepání nikdo nereagoval. Navíc od sousedů získali informace, že v domě už dlouho nikdo nebyl. Přesto se rozhodli, že dům prověří ještě jednou. Také nahlíželi do oken a až v posledním uviděli hořící krb. Podezření, že je žena v domě a může být ohrožena na zdraví či životě, se tak stupňovalo,“ podotkla Šabatová.

Dveře do domu byly ale zamčené. Proto policisté přivolali hasiče, kteří je vypáčili. Poté všichni prohledávali jednotlivé místnosti, až se jim v patře domu podařilo najít pohřešovanou ženu, která byla už v bezvědomí. „V místnosti poté našli i prázdná plata od léků. Bylo tedy zřejmé, že obava o její život byla oprávněná. Po poskytnutí první pomoci přijela na místo i záchranná služba, která ženu převezla do Uherskohradišťské nemocnice,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x