Autobus otrokovické linky 55 se přizpůsobí pozdějšímu příjezdu vlaku

OTROKOVICE - Dopravní společnost Zlín – Otrokovice bude reagovat na nový jízdní řád vlaků, který vstoupí v platnost 13. prosince. Posune večer odjezd svého autobusu na otrokovické lince 55, aby cestujícím zůstal tento spoj zachován jako přípoj od vlaku, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota.

Osobní vlak z Přerova, který dosud přijížděl do Otrokovic ve 23.00, bude v novém jízdním řádu od 13. prosince přijíždět až ve 23.07. To byl dosud čas, ve kterém od železniční stanice odjížděl autobus linky 55. „Aby cestující na tento autobus neztratili přestupní vazbu, posuneme jeho odjezd na 23.17,“ uvedl vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Pavel Nosálek. Tato změna bude platit v pracovních dnech i o víkendech a poprvé podle takto upraveného jízdního řádu pojedou autobusy na lince 55 už v sobotu 12. prosince.

Autobus tedy pojede po celé své trase o 10 minut později než dosud. Při návratu z točny Otrokovice-Štěrkoviště zpět k železniční stanici bude tento autobus opožděn o devět minut (odjezd ze Štěrkoviště se posune z 23.19 na 23.28).

Změna jízdního řádu na lince 55 je již nyní dostupná na internetových stránkách dopravní společnosti a včas budou vyměněny i papírové jízdní řády na zastávkách.

V době platnosti takzvaného zimního jízdního řádu (ve dnech 28. – 30. prosince) se tato změna promítne i do jízdního řádu linky 70 na trase ze Štěrkoviště do Zlína. Místo ve 22.37 odjede autobus linky 70 od Štěrkoviště do Zlína až ve 23.07.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x