Naděje otevřela v Uherském Hradišti dobročinný obchůdek

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Středisko Naděje v Uherském Hradišti otevřelo v pondělí 7. prosince svůj vlastní dobročinný obchůdek. Jak serveru Zlin.cz uvedla za Naději Renata Zezulková, výtěžek z prodeje poputuje na podporu služeb pro handicapované lidi.

Nový dobročinný obchod má zázemí na Masarykově náměstí v objektu bývalých jezuitských kolejí. Otevřeno zde bude ve všední dny od 9.00 do 12.30 a od 13.00 do 17.00.

„Inspirovaly nás podobné obchůdky, které jsou hodně populární v zahraničí, zvláště pak ve Velké Británii. Tuto aktivitu vnímáme nejen jako dobrou prezentaci našich služeb, ale také jako jednu z cest, jak získat finanční prostředky na podporu handicapovaných,“ podotkla Zezulková.

Slavnostního otevření obchůdku se zúčastnila i herečka Slováckého divadla Jitka Josková, která projekt podporuje. Obchod bude nabízet nejen oblečení, ale také drobné spotřebiče do domácnosti, sportovní potřeby, hračky, hry a další drobné předměty. Veškeré nabízené zboží bude pocházet od dárců z řad široké veřejnosti. „Lidé nám mohou věci, které už nepotřebují, ale jsou stále zachovalé, věnovat. My je pak nabídneme za symbolickou cenu dalším zájemcům,“ vysvětlila princip obchůdku Zezulková.

První zboží se pracovníkům Naděje podařilo seskládat z věcí, které organizaci věnovali jejich přátelé a známí, sbírku ale uspořádali také zaměstnanci Úřadu práce v Uherském Hradišti a některé drobnosti přinesli i obyvatelé města. „Věříme, že obchůdek se v Uherském Hradišti dobře ujme a doufáme, že v budoucnu do jeho provozu zapojíme i některé z našich klientů,“ dodala Zezulková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x