Zvonici na Soláni provoní perníčky

SOLÁŇ - V oblíbené Zvonici na Soláni na Vsetínsku se budou v neděli 13. prosince péct a zdobit perníčky. Serveru Zlin.cz to řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Akce je určena široké veřejnosti. Začne v 10.00 a skončí v 15.00. „Pro děti jsme přichystali tvořivou dílnu a k dobré náladě zahraje na klavír a harmoniku Jana Vařejčková. Děti si budou moci vyrobit nejrůznější ozdoby z papíru,“ vzkázala Eva Kysučanová z pořádajícího Sdružení za rozvoj Soláně.

Ve Zvonici je také k vidění výstava malířky Ludmily Vaškové s názvem Ze země a ze mě. Tvorbu malířky si lidé budou moci prohlédnout až do 19. ledna příštího roku.

Informační a výtvarné centrum Zvonice je nejmladší stavbou na Soláni. Vznikla rozvedením původní myšlenky malíře Františka Podešvy vytvořit v horském prostředí architektonickou dominantu upozorňující na kořeny duchovního života Valachů. Prostory Zvonice nabízejí návštěvníkům stálou expozici valašských umělců a autorské výstavy malířů, sochařů, grafiků, řezbářů a fotografů, jejichž tvorba je inspirována Valašskem a lidovým uměním jiných regionů. V rámci každoročních výtvarných aktivit Zvonice organizuje Malířské cesty kolem Soláně, sochařské a řezbářské sympozium a jiné přehlídky výtvarného umění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x