Lesní klub Vrběnka vydal speciální kuchařku s recepty pro děti

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Dětský lesní klub Vrběnka z Valašských Klobouk vydal speciální kuchařskou knihu, která obsahuje jednoduché recepty jídel, které si na ohni nebo na kamnech dokáží pod dozorem dospělých uvařit i děti. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí valašskokloboucké radnice Sandra Novotná Kollerová.

Přípravě jídla se děti z Vrběnky věnují jednou týdně a kuchařka je složena právě z receptů, které si děti v uplynulém roce sami uvařily. Na 60 stránkách knihy naleznou čtenáři vedle osvědčených receptů také obrázky, fotografie jídel, momentky z jejich přípravy a říkadla či písničky, kterými si děti ve Vrběnce zpříjemňují vaření. V publikaci jsou rovněž rady a tipy pro vaření v přírodě bez zázemí moderně vybavené kuchyně.

„Nápad vydat kuchařku přišel letos na jaře, a protože jsme neměli dostatek finančních prostředků, rozhodli jsme se využít crowdfundingovou metodu přes webové stránky startovač.cz,“ vysvětlila organizátorka projektu Lucie Hrazdilová. Rodiče dětí z Vrběnky připravili plán projektu, natočili krátké video a pak čekali, jestli vytvoření kuchařky někdo podpoří. „Povedlo se a peníze posílali lidé známí i neznámí z celé republiky, za půl roku kniha spatřila světlo světa,“ dodala Hrazdilová.

Kuchařka je k dispozici ve valašskoklobouckém rodinném centru Kaštánek.

Vrběnka je lesní klub pro děti a rodiče, který funguje podobně jako většina lesních mateřských škol v České republice. Základním principem dětského lesního klubu je pobyt venku bez zdí a plotů, partnerský přístup k dětem a aktivní rodiče. Vrběnka už druhým rokem otevírá své dveře třem desítkám rodin z Valašských Klobouk a širokého okolí. Sídlí ve vrbovém háji za koupalištěm.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x