V Baťově vile se uskuteční další ročník vánoční aukce Samari

ZLÍN - Zlínská charitativní organizace Samari uspořádá v úterý 8. prosince od 18.00 v Baťově vile IX. ročník Vánočního koledování. Výtěžek tradiční vánoční aukce bude i letos použit na podporu slumové školy Paddardia v hlavním městě Bangladéše Dhace, serveru Zlin.cz to za pořadatele uvedla Alena Rusová.

Slumovou školu Paddardia vedle dalších nejméně pěti škol založil zubní lékař a misionář Milan Moskala, který v Bangladéši se svojí rodinou žil 17 let. Aukce se jako vzácný host osobně zúčastní. Akce se uskuteční ve spolupráci s Nadací Tomáše Bati a za finanční podpory Zlínského kraje. Záštitu nad IX. Vánočním koledováním převzal hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.

Aukci bude licitovat Radovan Král, herec Městského divadla Zlín. O hudební doprovod se postará zpěvačka Zlatka Bartošková za klavírního doprovodu Jiřího Toufara. Občerstvení obstará vegetariánská restaurace Prašád.

Charitativní aukce se může zúčastnit kdokoliv. V nabídce jsou textilní, skleněné, keramické a dekorativní výrobky, obrazy, fotografie, bižuterie i šperky. Kromě aukce bude u vchodu malý obchůdek. „Lidé, kteří se aukce nechtějí zúčastnit, ale přesto chtějí přispět na dobrou věc, mohou tohoto obchůdku využít,“ vysvětlila Rusová.

Výnos loňské aukce byl 38 250 korun a byl použit na pronájem pozemku, na kterém škola Paddardia stojí, na mzdy učitelek, na zakoupení nových učebnic, bloků a tužek pro děti. Zbylo i na zajištění malé svačinky pro každé dítě ve formě jednoho banánu denně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x