Zimní stadion Na Lapači se dočkal nové rolby

VSETÍN - Po mnoha letech se zimní stadion Na Lapači ve Vsetíně dočkal nové rolby pro údržbu ledu. Zakoupilo ji město ve spolupráci se Vsetínskou sportovní, která zimní stadion, stejně jako ostatní městská sportoviště, provozuje, serveru Zlin.cz to sdělil za vsetínskou radnici Jiří Žůrek.

Původní rolba kroužila po ledové ploše už od roku 2004. A už v té době měla leccos za sebou. „Koupili jsme ji v Kanadě už jako repasovanou, takže její přesnou historii a stáří těžko odhadneme. Já bych řekl, že může mít tak pětadvacet let,“ zavzpomínal na pořízení původní rolby ředitel zimního stadionu Petr Propš s tím, že tento stroj už v poslední době opravdu dosluhoval.

I když se ledaři snažili stroj udržet v co nejlepší kondici, nedokázala stará rolba led dostat do stavu odpovídajícímu dnešním požadavkům. Proto se město ve spolupráci se Vsetínskou sportovní rozhodlo pořídit stroj nový. Na základě výběrového řízení tak byla zakoupena rolba za 3,5 milionu korun. Na této investici se třemi miliony podílelo město Vsetín a půl milionem Vsetínská sportovní.

„Jde o moderní stroj, který dokáže pomocí laserového zařízení nivelovat ledovou plochu tak, aby byla naprosto rovná a led aby byl všude stejně silný. Na rozdíl od původní motorové rolby, která jezdila na plyn, je ta nová navíc ekologičtější. Pohání ji totiž elektromotor,“ přiblížil technické parametry nové rolby místostarosta Tomáš Pifka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x