V Rožnově po 123 letech přestal fungovat výpravčí

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Po 123 letech provozu přestal na nádraží v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku fungovat výpravčí vlaků. Nově trať diriguje stanice Valašské Meziříčí a výpravu vlaků provádí vlaková četa, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Výpravčího mohli cestující na trase z Rožnova do Valašského Meziříčí vidět naposledy v listopadu. „V uplynulých týdnech Správa železniční dopravní cesty provedla rozsáhlou modernizaci trati včetně vybavení některých přejezdů novým zabezpečovacím zařízením, která umožnila dirigování trati z Valašského Meziřičíčí do Rožnova pod Radhoštěm stanicí ve Valašském Meziříčí,“ uvedl Gross.

Rožnovská stanice se tak změnila na dopravnu, která již není obsazená výpravčím. „Otevírání a uzavírání vestibulu a odbavování cestujících jízdními doklady nyní nově zajišťují pouze zaměstnanci dopravce, tedy Českých drah,“ řekl ředitel olomouckého oblastního ředitelství Správy železniční dopravní cesty Ladislav Kašpar. Dodal, že výpravu vlaků v Rožnově stejně jako na ostatních zastávkách provádí také vlaková četa.

V letošním roce se na trati z Rožnova do Valašského meziříčí zvýšilo zabezpečení na šesti přejezdech a také se povrchově upravily dva přejezdy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x