Zlínský kraj ocenil dvacítku pracovníků s mládeží

KROMĚŘÍŽ – Dvacítku mužů a žen ocenil v prostorách Muzea Kroměřížska v Kroměříži Zlínský kraj za jejich práci s dětmi a mládeží. Letos dobrovolníky za jejich činnost vyznamenal už po dvanácté, informovala server Zlin.cz Helena Mráčková ze zlínského hejtmanství.

Jedenáct mužů a devět žen se minimálně sedm let věnuje práci s dětmi a mládeží. Odnesli si pamětní medaile, pamětní dekrety a upomínkové předměty. Mezi oceněné patří Vladislav Bambušek ze Šachového oddílu Karolinka, Jaroslava Bartoňková ze zlínského klubu šermu, Ivan Bednařík z Domu dětí a mládeže Astra Zlín, Hana Bendová z Vyšší policejní školy a Střední policejní školy ministerstva vnitra v Holešově, Alena Bernatíková z Tělovýchovné jednoty Sokol Březolupy, Karel Fleischmann z kroměřížského basketbalu, Alena Handlová z Tělocvcičné jednoty Sokol Zlín, Jaroslav Hladiš ze Středního odborného učiliště Uherský Brod, Stanislav Honzírek z Moravského rybářského svazu v Kroměříži, Karel Hurta z TJ Sokol Bystřička, Jiří Krčma z Valašského souboru písní a tanců Beskyd, František Látal ze Střední průmyslové školy polytechnické Zlín, Petr Pomajbík z uherskobrodského gymnázia, Eva Prázdná z Klubu rodičů ZŠ Chvalčov, Martin Procházka z Domu dětí a mládeže Slavičín, Šárka Smělíková ze Základní školy Kunovice, Červená cesta, Věra Šabršulová z Bartošova souboru písní a tanců, Monika Ševčíková ze Základní školy Morkovice, Hana Tarabusová z Domu dětí a mládeže Valašské Klobouky a Roman Vrba z uherskobrodského gymnázia.

Lidem, kteří jako trenéři, vedoucí a aktivní členové působí v nejrůznějších zájmových kroužcích, poděkovali za jejich práci nejvyšší představitelé Zlínského kraje v čele s hejtmanem Stanislavem Mišákem, náměstkem hejtmana Lubomírem Nečasem nebo krajskými radními Petrem Navrátilem a Ladislavem Kryštofem. „Poděkování patří i těm, kdo poslali své nominaci, protože kraj je velký, činnosti jsou rozmanité a takto se prostřednictvím návrhů na ocenění můžeme dozvědět o lidech, kteří za to, co dělají, opravdu zasluhují úctu,“ uvedl Mišák.

Radní pro školství Navrátil vyzvedl to, že práce s dětmi vyžaduje značnou dávku trpělivosti a vnitřní motivaci, protože je to činnost zodpovědná a náročná jak fyzicky, tak psychicky. „Není jednoduché dnes, v době tabletů a chytrých telefonů, zaujmout mladou generaci a dokázat, aby nad virtuální zábavou u dětí a mládeže zvítězil zájem o aktivní trávení volného času, vzbudit v ní chuť se něco naučit, něco dokázat a mít radost z přímých mezilidských kontaktů. V tomto směru je práce dobrovolníků zcela nenahraditelná,“ řekl Navrátil.

Na odbor školství letos přišlo 43 nominací, výběrová komise navrhla radě kraje ocenit 20 dobrovolných pracovníků. Rozhodovala kritéria jako dlouhodobá činnost, více oblastí zájmového zaměření, práce s dětmi z ohrožených sociálních skupin, působení v iniciačních a poradních orgánech nebo publikační činnost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x