Staré autobusové nádraží v Uherském Brodě bude fungovat i po Novém roce

UHERSKÝ BROD - Stávající autobusové nádraží u České zbrojovky v Uherském Brodě bude ještě nějakou dobu fungovat. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Elen Sladká.

Podle vedení města bude autobusové nádraží v provozu i po 13. prosinci. „Provoz bude ukončen až po kolaudaci stavby Dopravní terminál Uherský Brod – II.etapa, kdy bude převedena veškerá autobusová doprava na dopravní terminál u budovy Českých drah,“ vysvětlila Sladká. Původně se totiž předpokládalo, že právě 13. prosince už budou veškeré autobusy odjíždět z nového terminálu. Stavba má ale drobné zpoždění, je třeba ještě vybudovat toalety a další zázemí pro řidiče.

Nový předpokládaný termín zahájení provozu dopravního terminálu je na přelomu ledna a února 2016, tedy po dokončení rekonstrukce výpravní budovy Českých drah. O ukončení provozu autobusového nádraží budou občané včas informováni formou uveřejnění na webových stránkách města Uherský Brod, ČSAD Uherské Hradiště, informačními panely umístěnými na starém autobusovém nádraží i vyhlášením rozhlasem.

V rámci stavby Dopravní terminál Uherský Brod – II.etapa město zároveň upozorňuje obyvatele, že parkoviště u Racioly je uvedeno do zkušebního provozu a může se zde bez omezení parkovat až do zavedení režimu P+R (park + ride, tedy zaparkuj a jeď). Parkoviště bude následně sloužit pro cestující využívající veřejnou dopravu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x