Meziříčí má dalšího čestného občana a dva nové držitele Ceny města

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Zastupitelé města na svém posledním jednání schválili návrh na udělení Čestného občanství města Valašské Meziříčí Karlu Hauserovi za dlouholetou záslužnou propagaci města prostřednictvím řemesla. Cena města za rok 2015 poputuje manželům Jitce a Miroslavu Dvorským za jejich dlouholeté působení v oblasti ekologie, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Renata Votrubová.

Karel Hauser je keramik. Po roce 1989 se zapojil do politického dění. Několik volebních období byl radním, zastupitelem a místostarostou. Byl u zrodu Festivalu cimbálu. Svými výrobky přispíval například na Moravský festival poezie nebo na Valašskou laťku. Čestné občanství mu bylo městskými zastupiteli uděleno jako zvláštní projev úcty za přínos v oblasti kultury, umění a řemesla.

Cenu města za rok 2015 dostanou manželé Dvorští, a to za dlouholeté působení v oblasti ekologie, ochrany přírody a environmentální výchovy dětí a mládeže. V listopadu o tom rozhodla Komise pro udělování cen při Radě města Valašské Meziříčí.

„Meziříčská radnice uděluje cenu města od roku 2003. Jejími držiteli je dosud 26 osobností z nejrůznějších sfér života, jež podstatně přispěly k rozvoji města v rozmanitých oblastech lidských činností. Mezi jejími laureáty je například Jiří Demel, Ambrož Špetík, Růžena Děcká, Jiří Křižan, Radoslav Brzobohatý či Tomáš Berdych,“ vyjmenovala Votrubová.

Všichni schváleni kandidáti by si měli převzít ocenění na slavnostním večeru 14. ledna 2016 v Kulturním zařízení města Valašského Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x