Ve Fryštáku chystají vánoční farmářský trh

FRYŠTÁK – Už po dvacáté se ve Fryštáku u Zlína uskuteční vánoční Farmářský trh. Navštívit ho bude možné v dopoledních i odpoledních hodinách v sobotu 19. Prosince, sdělil serveru Zlin.cz Tomáš Černý z organizace Fair Play Fryšták, která akci pořádá.

Prodejní prostor bude rozdělen na dvě části. Farmářský trh, který nabídne potraviny a řemesla, bude umístěný přímo na náměstí Míru. Prodejce s dárkovým zbožím zájemci naleznou v přiléhající ulici Komenského. „Kromě prodeje ryb a vánočních stromků pro vás chystáme i rozmanité občerstvení,“ řekl Černý.

Dopolední část Farmářského trhu potrvá od 9 do 12 hodin. Na programu je Vynášení Andrýska, tedy podle legendy nejstaršího Fryštačana, vystoupí také dechovka Miklovci a Folklórna skupina Javorník z obce Lúky u Púchovské doliny.

Na tu se mohou těšit i lidé, kteří přijdou až na odpolední část trhů od 16 hodin. Kromě slovenských folkloristů se veřejnosti předvede i Mladá Kašava s pásmem O svaté Dorotě, dětské folklorní kroužky Lukovjánek a Fryštáček s cimbálovou muzikou Andrýsek a pořadem Putování Panenky Marie. Ke slovu se ale dostanou i sami návštěvníci trhu, kteří si mohou společně s muzikanty a vystupujícími zazpívat koledy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x