Cesta na Pustevny je opravena, práce přišly na více než 62 milionů korun

PROSTŘEDNÍ BEČVA - Lyžaři a ostatní zimní návštěvníci Pusteven mohou být spokojeni. Ještě před nástupem hlavní zimní sezony silničáři dokončili rekonstrukci silnice, která vede do tohoto horského střediska z Prostřední Bečvy, serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje sdělil Vojtěch Cekota.

Dílo v hodnotě 62,263 milionu korun bylo dokončeno na přelomu listopadu a prosince. Rekonstrukce se dotkla úseku dlouhého 9 570 metrů i dvou mostů. Začátek opravovaného úseku je v křižovatce silnice III/4837 se silnicí I/35 v obci Prostřední Bečva (od motorestu Zavadilka), konec úseku je za parkovištěm, které se nachází na Pustevnách.

„Díky této dokončené investiční akci, k níž Zlínský kraj využil dotaci Regionálního operačního programu Střední Morava, je pro návštěvníky i místní obyvatele umožněn kvalitní příjezd do rekreační oblasti Pusteven,“ řekl krajský radní pro dopravu Jaroslav Kučera. Výše dotace má dosáhnout 95 procent uznatelných nákladů.

Součástí stavby byly rovněž stavební úpravy krajnic, propustků (obnova funkčnosti a sanace čel propustků, úpravy vtokových a výtokových objektů), napojení místních a účelových komunikací a nájezdů a sjezdů k přilehlým nemovitostem, osazení směrových sloupků, obnovení silničních příkop, obnovení a doplnění zabezpečovacího zařízení a svislého dopravního značení.

„Tuto zimu by motoristé ještě měli být při jízdě po nové silnici mimořádně opatrní, protože obecnou vlastností nových živičných povrchů v prvním roce je větší náchylnost k namrzání,“ upozornil ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Stavební práce začaly v polovině letošního srpna. Jednalo se o největší investiční akci, kterou Ředitelství silnic Zlínského kraje v letošním roce zahájilo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x