Valašské Meziříčí nabídne od ledna registrační značky na přání

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Registrační značky na auto podle libosti nabídne už od ledna radnice ve Valašském Meziříčí. Motoristé si budou moct za poplatek vybrat čísla i písmena, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Od 4. ledna budou mít občané možnost si na příslušné obci s rozšířenou působností zažádat o registrační značku na přání. „Minimální počet znaků na registrační značce na vozidle je sedm, maximální počet znaků je osm. U motocyklů činí sedm znaků. Dále je možno si zažádat o takzvanou třetí značku, to je na zařízení připojitelné k silničnímu vozidlu,“ informovala vedoucí odboru dopravně správních agend Soňa Valchářová.

Pro registrační značky na přání je možné použít libovolné latinské písmeno nebo arabskou číslici bez diakritiky na libovolné pozici, kdy z rozsahu české abecedy nebude možné použít písmena G, Ch, O, Q a W. „Je třeba zdůraznit, že pracovník registru vozidel posoudí konkrétní žádost občana o registrační značku na přání ve smyslu, že neobsahuje hanlivé nebo pohoršující výrazy, text podněcující k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob, název nebo zkratku orgánu veřejné moci nebo státu a na základě správního uvážení rozhodne, zda registrační značku na přání v požadované kombinaci znaků přidělí či nikoliv,“ vysvětlila Valchářová s tím, že cena jednoho kusu registrační značky činí 5000 korun, u vozidla se dvěma značkami je to 10 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x