Bílovická firma rozjela projekt na podporu onkologie v krajské nemocnici T. Bati

ZLÍN - Symbolický šek na 15 tisíc korun předal primáři onkologického oddělení zlínské Krajské nemocnice T. Bati Milanu Kohoutkovi ředitel společnosti Ofsito Bílovice Marek Šikula. Částka je již na účtu oddělení, které ji s dalšími financemi využije k postupnému zlepšování vybavenosti oddělení pro onkologické pacienty, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

„Je to první finanční dar, kterým rozjíždíme dlouhodobý projekt, jehož motto je Pomáhejte s námi onkologii. V první fázi chceme dostat do povědomí veřejnosti i firem, že mohou zlínské onkologii pomoci finančním darem. Peníze pro onkologii chceme střádat postupně. Není smyslem darovat nějakou částku jednorázově. Projekt bude mít svůj vývoj minimálně po dobu dvou let a po jeho vyhodnocení rozhodneme, co dál. Nabízí se myšlenka zřízení nadace ve prospěch onkologie zlínské nemocnice, ale to ukáže čas a společná práce nás všech,“ sdělil ředitel Šikula.

Nemocnice měla z finančního daru velkou radost. „Vážíme si snahy a už konkrétních výsledků, kdy cílem je pomoci zlepšit péči o naše pacienty. Protože nákup přístrojů a jiného vybavení bude sloužit hlavně našim nemocným,“ uvedl primář Kohoutek.

K oslovení široké veřejnosti zvolila firma umístění letáčků s mottem projektu v trolejbusech MHD ve Zlíně, na světelných panelech, v časopisech i na internetu. Zaměstnanci společnosti Ofsito postupně začínají oslovovat své obchodní partnery a další firmy.

„Několik firem, které se na projektu už podílejí nebo se ho budou účastnit, jsme už našli. Finanční dary od občanů a firem nejsou tajné. Na našich internetových stránkách lidé najdou podrobné informace. Transparentně jsou tam také zveřejněna jména nebo názvy firem a částka, kterou na onkologii přispěli. Zájemci o dobrou věc mohou navštívit i stránky Pomáhejte s námi onkologii na facebooku,“ doplnil Šikula.

Zatímco letos chce firma s projektem seznámit co nejvíce lidí a firem, pro příští rok plánuje dát projektu známou tvář. „Jednali jsme s několika známými lidmi a uvidíme, kdo se tváří projektu stane,“ dodal Šikula.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x