Zaměstnanci Uherskohradišťské nemocnice dostanou přidáno

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská nemocnice uzavřela novou kolektivní smlouvu s odborovými organizacemi na rok 2016. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Smluvní strany – v tomto případě nemocnice a čtyři odborové organizace – se dohodly například na navýšení tarifní části mzdy o pět procent u všech zaměstnanců Uherskohradišťské nemocnice, navýšení odměny za pracovní pohotovost lékařů o pět procent, poskytnutí pracovního volna s náhradou mzdy k přípravě na zkoušku k získání odborné specializace lékařům, a to v délce deseti pracovních dnů. Stejně tak bude poskytnuto pracovní volno s náhradou mzdy k přípravě na závěrečnou zkoušku v rámci specializačního studia nelékařskému zdravotnickému personálu nemocnice, a to v délce pěti pracovních dnů.

„V případě dobrého hospodářského výsledku Uherskohradišťské nemocnice za rok 2016 budou zaměstnancům vyplaceny prémie ve stejném objemu jako v roce 2015 a také příspěvek na penzijní připojištění – ten nově získají zaměstnanci pracující v naší nemocnici déle než dva roky. Dříve to bylo pět let. Z další řady závazků, práv a povinností, které vyplývají z nové kolektivní smlouvy, lze vyzdvihnout i stávající pětitýdenní dovolenou,“ dodala Lipovská.

V Uherskohradišťské nemocnici působí tyto odborové organizace: MO Lékařského odborového klubu, Svaz Českých lékařů, ZO Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR, Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků a Sdružení provozních zaměstnanců, zaměstnanců komplementu a lékárny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x