Uherskohradišťská nemocnice modernizovala kuchyň

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V rámci celoročního projektu Rok výživy a díky sponzorským darům mohla nemocnice v Uherském Hradišti zakoupit nové technologické vybavení do nemocniční kuchyně, nádobí i vyhřívací tablety. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Vše se uskutečnilo ve spolupráci s pražským šéfkuchařem Jiřím Králem, který byl osobně nápomocen při zavádění nových technologií do provozu.

Nové vybavení zkvalitní teplotu stravy i stravu samotnou. Pocítí to pacienti i zaměstnanci nemocnice. „Pořídili jsme 400 nových tabletů pro rozvoz pacientské stravy a dokoupili k nim vyhřívací desky. Teplota jídel tak vydrží mnohem déle. Pomůže tomu také nové porcelánové nádobí, které nejen dobře drží teplotu, ale také mnohem lépe vypadá,“ řekl vedoucí ekonomicko provozního úseku Vlastimil Vajdák a dodal, že Uherskohradišťská nemocnice (UHN) do nového vybavení pro pacienty investovala celkem milion a půl korun.

Nemocnice také pořídila do kuchyně novou multifunkční pánev, vakuovací zařízení, šoker (šokový zchlazovač) a další vybavení. Vše v celkové hodnotě 600 tisíc korun. Například multifunkční pánev bude v kuchyni výrazným pomocníkem.

„Vaření v ní pomáhá zachovávat minerály, vitamíny i barvu zeleniny, u masa zase dochází k minimálně ztrátě hmotnosti. Pánev také umožňuje rychlé vaření s dokončením přesně na minutu nebo naopak automatické nastavení času přípravy, třeba dlouhé pomalé pečení přes noc, bez nutnosti přítomnosti personálu,“ uvedla vedoucí stravování UHN Renata Cíchová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x