Všechny krajské nemocnice hospodaří v kladných číslech

ZLÍNSKÝ KRAJ - Všechny čtyři nemocnice vlastněné Zlínským krajem hospodařily k 31. říjnu v kladných číslech. S aktuálním hospodařením nemocnic se na svém zasedání seznámili krajští zastupitelé, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

„Jsme rádi, že se našim nemocnicím v poslední době ekonomicky daří, což potvrzují i nejnovější čísla. Je to známka toho, že stabilizace nemocnic jde správným směrem,“ uvedl náměstek hejtmana Lubomír Nečas zodpovědný za zdravotnictví.

Kromě stabilizace svého hospodaření se krajské nemocnice aktivně snaží také o svůj další rozvoj a růst. Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně uvede v lednu ve svém onkologickém centru do provozu hned tři moderní přístroje – lineární urychlovač, magnetickou rezonanci a hybridní přístroj PET/CT. V Kroměřížské nemocnici začne počátkem příštího roku ve zcela nových prostorách fungovat záchytná protialkoholní stanice a ve Vsetínské nemocnici bude ještě do konce letošního roku oficiálně otevřen nový vjezd do jejího areálu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x