Do mládežnického sportu napumpuje kraj přes 20 milionů korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Rada Zlínského kraje schválila tři programy z Fondu Zlínského kraje pro rok 2016. Na podporu této oblasti bude ve třech programech rozděleno téměř 21 milionů korun, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí krajského úřadu Renata Janečková.

„První program nazvaný Jednorázové akce v oblasti mládeže a sportu je především zaměřen na podporu pořádání nejrůznějších sportovních soutěží, turnajů či závodů a nabídky volnočasových aktivit mladé generace, které se konají ve Zlínském kraji. Na tyto aktivity v průběhu celého roku je vyčleněna částka 4 135 000 korun, a to v rámci dvou výzev,“ řekl krajský radní Petr Navrátil, který je zodpovědný za školství, mládež a sport.

Cílem druhého programu s názvem Sportovci zařazení do reprezentace ČR je zvýšení podpory sportovní přípravy vrcholových sportovců, kteří jsou členy sportovních organizací se sídlem na území Zlínského kraje a jsou zařazeni do národní reprezentace. „Týká se vrcholových individuálních sportovců včetně handicapovaných jednotlivců. V tomto programu počítáme s uvolněním částky půl milionu korun,“ upřesnil Petr Navrátil.

Třetím programem je Činnost a rozvoj mládežnického sportu. Má za cíl zvýšit úroveň a podpořit sportovní činnost dětí a mládeže ve sportovních organizacích ve Zlínském kraji. „Pro tento účel máme v rozpočtu vyčleněnu částku 16,2 milionu korun,“ dodal radní.

Žádosti o dotace ze všech tří programů budou moci zájemci posílat na přelomu ledna a února.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x