Uherský Brod je už připraven na Tříkrálovou sbírku

UHERSKÝ BROD - Celkem 50 pokladniček pro Tříkrálovou sbírku v Uherském Brodě bylo v těchto dnech připraveno a úředně zapečetěno. Tradiční sbírka se bude konat ve dnech 8. až 9. ledna, serveru Zlin.cz to za uherskobrodskou radnici řekla Markéta Švehlíková.

Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky se uskuteční v pátek. 8. ledna v uherskobrodském farním kostele. Koledníky Charity bude možné rozpoznat podle průkazky (pověření) vystavené Charitou ČR. Údaje na průkazu koledníka musejí souhlasit s údaji v jeho průkazu totožnosti, který si dárce může taktéž vyžádat.

„Za všechny, kterým tyto prostředky v minulosti pomohly, mohu připomenout příběh osamocené maminky v rizikovém těhotenství. Tato paní se díky prostředkům z Tříkrálové sbírky mohla účastnit potřebných lékařských vyšetření a potom miminko přivést na svět. Peníze také pomohly početné rodině, zasažené nečekanou ztrátou mladého rodiče či další neúplné rodině se třemi dětmi, které se pokazila pračka,“ připomenul koordinátor sbírky František Bílek, který poděkoval všem, kdo Tříkrálovou sbírku i činnost Oblastní charity Uherský Brod jakýmkoliv způsobem podporují.

Zároveň vyzval další zájemce o zapojení se do Tříkrálové sbírky. „Budeme rádi za každého nového koledníčka a zapojení nových členů do našeho týmu uvítáme,“ vyzval veřejnost František Bílek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x