Dětskou zimní olympiádu podpoří kraj částku přes 164 tisíc korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští zastupitelé schválili příspěvek na zajištění dětské zimní olympiády. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

„Smlouva se uzavírá mezi Zlínským krajem a Ústeckým krajem, který se ve dnech 17. až 22. ledna stane pořadatelem Her VII. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky. Smlouva se týká poskytnutí příspěvku ve výši 1 700 korun na jednoho účastníka, a to na ubytování a stravu. Vzhledem k tomu, že se smlouva uzavírá mezi dvěma kraji, musí být – podle zákona – schválena krajským zastupitelstvem. Celkem se počítá s uvolněním částky 164 900 korun z krajského rozpočtu,“ vysvětlil radní pro školství, mládež a sport Petr Navrátil.

Ve výpravě Zlínského kraje se počítá s účastí maximálně 97 účastníků, z toho bude 77 sportovců, 18 trenérů a dva vedoucí.

Zlínský kraj se pravidelně zúčastňuje Olympiád dětí a mládeže, které jsou pořádány od roku 2003 ve spolupráci s Českým olympijským výborem a mají všechny atributy klasických velkých olympijských her. Zlínský kraj se dosud zúčastnil sedmi letních a šesti zimních olympiád. „Zlínský kraj se z pověření Českého olympijského výboru sám již dvakrát stal pořadatelem této sportovní akce: poprvé to bylo v roce 2008 (zimní olympiáda), podruhé v roce 2013 (letní olympiáda),“ připomenul radní Petr Navrátil.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x