Silničáři dokončili v Hutisku-Solanci poslední letošní akci

HUTISKO-SOLANEC - Poslední investiční stavbou, kterou letos dokončili silničáři na krajské silniční síti, se stal propustek na silnici mezi obcemi Vigantice a Hutisko-Solanec. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí kraje Renata Janečková.

V polovině prosince na silnici už skončila všechna dopravní omezení a nový propustek v hodnotě 8,7 milionu korun nyní plně slouží silničnímu provozu.

„Předmětem díla byla přestavba původního mostního objektu na nový propustek. Přestavba spočívala v odstranění nosné deskové konstrukce propustku a vybudování nového propustku z železobetonových trub s monolitickými železobetonovými čely a šikmými křídly. Nad propustkem byla zřízena nová konstrukce silnice v celkové délce 20 metrů. V rámci úpravy propustku bylo provedeno rovněž odvodnění komunikace a opevnění a stabilizace koryta toku v blízkosti propustku,“ upřesnil za ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Zhotovitelem stavby byla firma z Valašské Meziříčí. Konečná cena za tuto zakázku činí 8,722 milionu korun včetně DPH. Stavba byla spolufinancována z prostředků EU v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava. Výše dotace by měla dosáhnout 85 procent uznatelných nákladů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x