Kraj podpoří dobrovolnictví i v příštím roce

ZLÍNSKÝ KRAJ - Programy v oblasti akreditovaného dobrovolnictví a prevence rizikových typů chování a s nimi související výzvy schválilo krajské zastupitelstvo. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

„Na tyto programy je v krajském rozpočtu pro příští rok vyčleněno celkem 2,5 milionu korun. O dotaci na podporu dobrovolnictví budou moci žádat spolky, ústavy, nadace, nadační fondy, obecně prospěšné společnosti, ale i účelová zařízení registrovaná církví nebo náboženskou společností Stejným subjektům je určena rovněž podpora prevence rizikových typů chování a od letošního roku mohou být žadateli o tuto podporu také školy a školská zařízení,“ informovala Taťána Valentová Nersesjan, radní Zlínského kraje pro sociální oblast.

Program na podporu akreditovaného dobrovolnictví je zaměřen na podporu projektů realizujících dobrovolnickou službu na území Zlínského kraje s akreditací Ministerstva vnitra. Podpořena tak bude práce dobrovolníků v sociálních a zdravotních službách nebo v oblasti práce s mládeží, seniory a nezaměstnanými. Vyčleněno je 500 tisíc korun, žádosti bude možno podávat od 18. do 29. ledna.

Program v oblasti prevence rizikových typů chování je rozdělen do dvou dotačních titulů. První z nich je určen pro spolky, druhý pro školy a školská zařízení. Cílem je podpora kontaktních center, poradenských služeb a jejich terénních programů pro uživatele návykových látek. Dalším z cílů programu je podpora nízkoprahových alternativních volnočasových aktivit pro ohrožené děti a mládež. Počítá se s přidělením dvou milionů korun, příjem žádostí bude možný od 18. ledna do 10. února.

Oba programy navazují na bývalé podprogramy, které jsou Zlínským krajem realizovány už od roku 2003. V letech 2012 až 2015 podpořil Zlínský kraj akreditované dobrovolnictví celkovou částkou 1,750 milionu korun a prevenci rizikových typů chování částkou 10,4 milionu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x