Vsetínská radnice nechala hasičům z Jasenky opravit zbrojnici

VSETÍN - Vsetínská radnice investovala do rekonstrukce hasičské zbrojnice v Jasence 1,3 milionu korun. Serveru Zlin.cz to za vsetínskou radnici řekl Jiří Žůrek.

Oprava zbrojnice ze 40. let 20. století trvala téměř půl roku. Dobrovolní hasiči tak nyní mají k dispozici opravený objekt a navíc nové hygienické zázemí a garáž.

Hasičská zbrojnice, kterou jasenečtí hasiči využívají, už nevyhovovala rozsahu jejich činností, a proto se obrátili na město s žádostí o opravu objektu. „Vzhledem k záslužnosti práce, kterou dobrovolní hasiči konají, jsme samozřejmě souhlasili a zpracovali projekt na rekonstrukci a přístavbu zbrojnice. Následně jsme z městského rozpočtu uvolnili i potřebné finance na opravu,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka.

Zvenku se budova dočkala opravy fasády včetně výměny dešťových svodů a žlabů. „Stavba je také nově napojena na vodovodní síť a kanalizaci,“ dodal místostarosta. Ke stávající zbrojnici je také nově přistavěna garáž, jejíž střecha je napojena na střechu zbrojnice. V původním objektu je nově vybudováno sociální zázemí, tedy sprcha, umyvadlo a kuchyňská linka. Toto zázemí včetně klubovny hodlají hasiči využívat mimo jiné i pro schůzky mládežnického hasičského kroužku. „Čekali jsme jen na dokončení potřebného zázemí, abychom mohli kroužek spustit. Děti jsou, dva proškolené instruktory máme také,“ uvedl velitel jednotky Sboru dobrovolných hasičů Jasenka Jan Malý.

Zbrojnice je postavena na místě původní stavby, která byla stržena v roce 1932. V roce 1949 byla na zbrojnici instalována také požární siréna. V současné době má Sbor dobrovolných hasičů Jasenka 57 členů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x