Zlínská Lorencova ulice se pyšní nově opraveným hřištěm

ZLÍN - V parčíku ve zlínské ulici Lorencova je nově zrekonstruované dětské hřiště. Vybaveno je moderními herními prvky, například víceúčelovou herní sestavou se skluzavkou pro děti od šesti let, kolotočem či skupinovou houpačkou a vybudována byla také bezpečnostní dopadová plocha z pryžové štěpky, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

V parčíku bylo také zrekonstruováno menší oplocené hřiště, kde jsou na umělé trávě nové herní prvky už pro děti od jednoho roku. „Při návštěvě hřišť teď v zimních měsících by však lidí měli dbát zvýšené opatrnosti – při mokru, sněžení a námraze mohou být povrchy i herní prvky a mobiliář velmi nebezpečné,“ upozornil náměstek primátora Bedřich Landsfeld, do jehož kompetencí dětská hřiště patří.

Hřiště v parčíku v ulici Lorencova jsou dalšími, která se městu v letošním roce podařilo modernizovat. Už v květnu bylo otevřeno hřiště v ulici Družstevní na Jižních Svazích. Nabízí sportovní povrch z umělé trávy, na kterém se lze bavit fotbalem, volejbalem, basketbalem i nohejbalem. Obklopeno je novým oplocením. V druhé polovině roku se dostalo na rekonstrukci asfaltového sportoviště na Zálešné VII, i zde bylo instalováno nové oplocení. „Nyní probíhá výstavba nového hřiště v Přílukách a buduje se také nové vícegenerační sportovně vybavené hřiště v Centrálním parku na Jižních Svazích,“ doplnila Michaela Trnavská z Odboru městské zeleně.

V obnovách a modernizacích hřišť se bude pokračovat i v příštím roce. Na jaře přijdou například na řadu sportoviště na Benešově nábřeží a v ulici Mokrá I. Rekonstruovat se bude také sportoviště na sídlišti Podhoří.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x