Hradišťští lékaři ošetřovali o svátcích přejezené lidi a měli i pacienty s kostmi v krku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Přejezené lidi, kolapsové stavy, ale i pacienty s kostmi v krku evidovali o svátcích lékaři v Uherskohradišťské nemocnici. Nic výjimečného však na Štědrý den neřešili, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Štědrý den i noc na Boží hod vánoční byla klidná. „Lékaři interní ambulance ošetřili několik případů bronchitidy a kolapsové stavy. Traumotologové potom v noci řešili několik pacientů s bolestmi břicha, které však většinou souvisely s množstvím jídla během svátků,“ uvedla Lipovská.

Traumatologové také řešili dva případy kostí v krku. „Pacienty však museli odeslat do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, kde byla otevřená pohotovost ušní, nosní a krční, a lidé tak mohli být ošetření na specializovaném pracovišti,“ informovala mluvčí.

Na první svátek vánoční už byla ambulance ušní, nosní, krční otevřená už i v Uherském Hradišti. „V traumatologických ambulancích se řeší také úrazy ze sportů nebo samotné chůze. Mezi problémy patřily například podvrtnuté kotníky a podobné záležitosti,“ doplnila Lipovská.

Před svátky zaznamenala nemocnice i jednu kuriozitu. „Přijel k nám muž, který upravoval sekerkou vánoční stromek a způsobil si při tom řezné poranění,“ uzavřela Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x