Adventní koncerty rožnovské umělecké školy vynesly skoro 78 tisíc

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Čtyři adventní koncerty Základní umělecké školy Rožnov pod Radhoštěm vynesly skoro 78 tisíc korun. Výtěžek připadne charitě a dalším organizacím, řekl serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Peníze půjdou rožnovské pobočce Charity Valašské Meziříčí, poradně pro ženy a organizacím Kamarád a Iskérka. „Na koncertech o čtyřech adventních nedělích se představili učitelé, hosté a bývalí i současní žáci Základní umělecké školy Rožnov pod Radhoštěm a také Beskydský orchestr,“ vyjmenoval Gross.

Adventní koncerty mají tradici. „V Rožnově už 19 let patří k prestižním záležitostem základní umělecké školy. Jsme moc rádi, že díky sbírkám organizovaným na těchto koncertech můžeme pomoci mnoha organizacím,“ uvedl ředitel Základní umělecké školy Rožnov pod Radhoštěm Petr Hofman.

Při letošním cyklu koncertů diváci darovali 77 939 korun. „Výtěžek z prvního koncertu ve výši 11 819 korun dostane Charita Valašské Meziříčí, pobočka Rožnov. Na druhém koncertu jsme získali pro Domov Kamarád 16.084 korun, ze třetího koncertu putovalo 13 500 korun na účet poradny pro ženy a dívky a při posledním koncertu vhodili návštěvníci do kasičky pro obecně prospěšnou společnost Iskérka 36 536 korun,“ dodal Hofman.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x