Středisko Educo Zlín si může díky finančnímu daru vzít pod křídla dalších deset rodin s handicapovanými dětmi

ZLÍN - Středisko Educo Zlín, které pomáhá rodinám s handicapovanými dětmi, může rozšířit svou kapacitu o dalších deset rodin. Stalo se tak díky finančnímu daru ve výši přes 368 tisíc korun, serveru Zlin.cz to uvedla předsedkyně Sdružení rané péče Educo Zlín Dagmar Machová.

Peníze pro rodiny s postiženými dětmi se rozhodla poskytnout zlínská firma HP Tronic. Iniciativu vyvinuli i samotní zaměstnanci. Uspořádali vánoční tombolu, aby z jejího výtěžku pomohli Středisku Educo rozšířit své služby. „Věříme, že tímto darem zkvalitníme život rodinám s handicapovanými dětmi v našem kraji. Do sbírky se zapojili také někteří naši obchodní partneři,“ konstatoval generální ředitel firmy Daniel Večeřa.

Celkem se podařilo vybrat částku 368 100 korun. „Vůbec jsme tak velkou sumu nečekali a jsme za ni velmi vděční. Díky daru můžeme zvýšit kapacitu střediska o dalších deset rodin, kterým pomáháme. Doposud jsme pečovali celkem o sto rodin s obzvlášť těžkou životní situací. Učíme rodiče, jak pracovat s handicapovanými dětmi a radíme jim, kam se mohou odvolat s nejrůznějšími záležitostmi. Nyní budeme moci pomáhat ještě více,“ dodala předsedkyně sdružení Educo Dagmar Machová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x