Nezapomeňte nahlásit odstavená auta, připomíná vsetínská radnice

VSETÍN - Ještě pár dnů mají lidé na to, aby nahlásili, kde stojí jejich vyřazené auto a informovaly úřad o tom, co s vozidlem dál zamýšlejí. Povinnost připomněla obyvatelům Vsetína tamní radnice a server Zlin.cz o tom informovala její pracovnice Adéla Kousalová.

Vzhledem k tomu, že bude Městský úřad Vsetín v úterý 31. prosince uzavřen, připravili pracovníci odboru Správních agend řešení pro opozdilce, kteří by chtěli tuto situaci řešit právě na Silvestra.

Už od loňského podzimu byli lidé upozorňováni na nebezpečí úředního vyřazení motorových vozidel, která byla dočasně vyřazena před datem 30. 6. 2013, jejichž majitel tedy odevzdal před uvedeným datem do tzv. depozitu registrační značky a malý technický průkaz, a toto vyřazení stále trvá. Pokud se vlastník tohoto vozidla nedostaví do konce roku 2015 a nenahlásí adresu, kde vyřazené vozidlo stojí, a také účel jeho využití, tato vozidla k 1. lednu 2016 úředně zaniknou.

„V případě, že se majitel vozidla vypraví na úřad řešit tuto situaci právě na Silvestra, kdy bude Městský úřad Vsetín uzavřen, zajistili jsme, aby žádost od něj mohl převzít strážník městské policie,“ přiblížila řešení Valérie Ondřejová, vedoucí odboru dopravně správních agend s tím, že majitel vozidla nechá na sebe i telefonní kontakt a pracovníci se s ním v novém roce spojí a celou záležitost dořeší. „Povinnost majitele tak bude splněna tím, že žádost podá do 31. prosince 2015,“ dodala Ondřejová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x