Cestovatelé se sejdou v opraveném Kině v Napajedlích

NAPAJEDLA - Po tříleté odmlce se v napajedelském Kině při šestém ročníku akce Cestovatelský mišmaš sejdou známí i neznámí světoběžníci a dobrodruzi, aby se s diváky podělili o zážitky ze svých cest. O akci informovala server Zlin.cz mluvčí Klubu kultury Napajedla Alžběta Medlová.

Tentokrát se organizátoři zaměřili na Jižní Ameriku, Kyrgyzstán a jako bonus vystoupí Petr Němec s přednáškou o Cestě kolem světa. Diváci se mohou těšit na odpolední a večerní program s besedami, hudbou, doprovodným programem i dobrým jídlem. Akce se koná v sobotu 16. ledna od 14 hodin.

„Jako první se představí Ondřej Mour ze Slováckého muzea v Uherském Hradišti se zážitky z Peru. Milan Veselý z Přírodovědecké fakulty Olomouc bude přednášet o jihoamerické Panamě. Mišmaš přivítá i cestovatelky – ženy. Dáša Sladkovská si připravila zajímavé vyprávění z Kolumbie a šestadvacetiletá organizátorka Mezinárodního festivalu outdoorových filmů Kamila Gamalová bude vyprávět o měsíčním putování po Kyrgyzstánu,“ pozvala Medlová.

V závěru se diváci od Petra Němce dovědí, jak se kolem světa cestovalo na začátku 90. let. Doprovodný program s deskovými hrami a origami připraví klub Dok 13 a o chuťové zážitky se postará Renáta Vránová s vynikajícím občerstvením, inspirovaným všemi kouty světa. Besedami ovšem mišmašový večer nikdy nekončil a nebude končit ani letos. Večer se představí výjimečný hudební projekt DJ Omeka a houslisty Eddieho.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x