Lidé ze Vsetína mohou navrhovat učitele na ocenění

VSETÍN – Obyvatelé Vsetína mohou do 29. ledna zasílat městskému úřadu návrhy na ocenění pedagogických pracovníků města. Cenu mohou dostat za pedagogickou činnost a významný přínos pro výchovu a vzdělání dětí a mládeže, sdělila serveru Zlin.cz za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Návrhy lze poslat poštou na adresu Městský úřad Vsetín, Odbor školství a kultury, Svárov 1080, Vsetín nebo osobně podat na podatelně ve vestibulu radnice. „Kontaktní osobou je Jana Janovská, která je na telefonu 571 491 550,“ doplnila Kousalová.

Podle ní je ocenění určené pedagogickým pracovníkům, kteří za svou dosavadní práci ve školství i kvůli profesionální a lidské kvalitě zasluhují veřejné ocenění a poděkování. Ocenění se uděluje v několika kategoriích. Jednak je to pedagogickým pracovníkům škol a školských zařízení zřízených městem. „První kategorie je pro výrazné pedagogické osobnosti a druhá pro vynikající začínající pedagogické pracovníky s praxí do pěti let,“ doplnila Kousalová. Další ocenění je určené pedagogickým pracovníkům škol a školských zařízení ostatních zřizovatelů na území města.

Ve všech případech musí mít navržený pracovník uzavřený s příslušnou školou pracovně-právní vztah. „Ocenění nelze udělit in memoriam a návrhy se podávají se souhlasem nominovaných ke zveřejnění vybraných informací o jejich osobě,“ řekla Kousalová. Návrh musí obsahovat jméno, příjmení a titul kandidáta, datum jeho narození, přesnou adresu bydliště a spolehlivý telefonický kontakt.

Důležité je také zdůvodnění návrhu. „Musí být dostatečně podrobné a musí mít dostatečnou vypovídající hodnotu. Musí mít konkrétní údaje o kandidátově pedagogické, odborné a metodické činnosti včetně jeho dalších aktivit v oblasti výchovy a vzdělání dětí a mládeže,“ poznamenala Kousalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x