Vsetín opraví zimní stadion za 50 milionů korun

VSETÍN – Celkem 50 milionů korun chce vsetínská radnice v příštích pěti letech investovat do rekonstrukce zimního stadionu Na Lapači. Část peněz se bude snažit získat ze státních nebo evropských dotací, sdělil serveru Zlin.cz za vsetínskou radnici Jiří Žůrek.

S první fází oprav se počítá už v roce 2016. „Měly by se týkat především obnovy chladicího systému ledové plochy. Následovat by měly úpravy vzduchotechniky, šaten i pláště budovy. Vedení města zvažuje i další kroky, které by hokej pro diváky ještě více zatraktivnily,“ uvedl Žůrek.

Práce nejspíš začnou v dubnu po skončení nynější hokejové sezóny. Skončí nejpozději v půli srpna, aby mohli hokejisté začít přípravu. Současné chlazení ledové plochy nevyhovuje vzhledem k velkému úniku chladicí kapaliny, a proto je nutná výměna. „Na stávající betonovou plochu se položí nová vrstva s chladicími prvky. Plocha se tak zvedne až o 35 centimetrů, což si vyžádá i zvednutí mantinelů, střídaček i trestné lavice. Novým chlazením spolu s využíváním nové rolby bychom měli zajistit opravdu kvalitní a rovný led,“ uřekl místostarosta Tomáš Pifka.

Počítá se i s dalšími úpravami. „Měly by být nové světelné časomíry za oběma brankami. Zvažujeme také instalaci rozměrné LED obrazovky, na níž by bylo možné vidět opakované záběry. Pro svou prezentaci by ji mohli využít i sponzoři,“ doplnil místostarosta.

V dalších etapách je v plánu rekonstrukce části stadionu se šatnami a ostatním zázemím. V útrobách sportoviště je totiž nefunkční vzduchotechnika. „Proto je tam vysoká vlhkost, která poškozuje jak samotnou stavbu, tak i uskladněnou výstroj. Nová vzduchotechnika a další úpravy by měly tyto problémy odstranit,“ sdělil Žůrek.

Změn by se v příštích letech měl dočkat i obvodový plášť stadionu, který je dosud z velké části tvořený skleněnými plochami. „Přes ně uniká velké množství tepla. Právě rekonstrukce má energetickým ztrátám zamezit,“ dodal Pifka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x