Zlínská společnost nabízí studentům stáže s měsíční odměnou až 10 tisíc korun

ZLÍN – Zlínská společnost HP TRONIC zabývající se obchodem s elektronikou rozjíždí nový stipendijní program pro studenty vysokých škol, do kterého vloží 1,2 milionu korun. Až deseti studentům chce v příštím roce nabídnout placenou stáž se stipendiem až 10 tisíc korun měsíčně, sdělil serveru Zlin.cz ředitel společnosti Daniel Večeřa.

Projekt nese název HP TRONIC podporuje nadané. „Se studenty vysokých škol spolupracujeme už delší dobu formou praxí. Stipendijní program představuje významný posun v jejich motivaci. Zatímco stáže v tuzemských firmách nejsou zpravidla spojené s finanční odměnou, v našem programu mohou ti nejlepší dosáhnout na stipendium ve výši až 10 tisíc korun měsíčně,“ uvedl Večeřa.

Podle něj se navíc studenti dostanou do kontaktu se zkušenými manažery. „Budou se také podílet na důležitých úkolech a vyzkouší si reálné činnosti a projekty, mohou prosadit a realizovat vlastní myšlenky a nápady přímo v praxi. Chceme tak zahájit a prohloubit spolupráci s mladými talentovanými lidmi, přilákat a vychovat si mladou krev s možností pokračující spolupráce po ukončení studia,“ sdělil Večeřa.

Stipendia jsou určená studentům vysokých škol se specializací na on-line komunikaci, informační technologie, public relations, podnikové finance, logistiku a projektové řízení. Podmínkou je účast v programu alespoň po dobu jednoho roku v rozsahu minimálně 15 hodin týdně. Praxe bude především v sídle firmy ve Zlíně.

Společnost už spustila příjem přihlášek do stipendijního programu. Formulář je ke stažení na webové adrese www.hptronic.cz/studentsky-klub, kde jsou uvedené podrobné informace o požadavcích na uchazeče. Výběrová řízení do jednotlivých pozic budou v lednu. „Očekáváme, že první studenti nastoupí na stáže na začátku února. Celkem chceme přidělit stipendia deseti studentům. Naším cílem je, aby po absolvování praxe byli plně kvalifikovaní na vybranou profesi a mohli případně pokračovat ve spolupráci v zaměstnaneckém poměru,“ dodal Večeřa.

HP TRONIC patří k předním tuzemským obchodníkům s elektronikou. Provozuje mimo jiné síť prodejen Euronics a vlastní e-shopy Kasa.cz a HEJ.sk. Firma sídlí ve Zlíně a v současné době má téměř 1200 spolupracovníků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x