Valašskomeziříčské dopravní hřiště získalo díky dotacím nové toalety i šlapací káry

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Přes 140 tisíc korun získala valašskomeziříčská radnice od Zlínského kraje pro dětské dopravní hřiště. Jak serveru Zlin.cz oznámila mluvčí města Renata Votrubová, peníze posloužily na opravu toalet i nákup nových šlapacích kár, kol a náhradních dílů.

Dotaci ve výši 69 tisíc korun radnice použila na kompletní opravu sociálního zařízení, zbývajících 200 tisíc korun vynaložila ze svého. „Vybavení toalet neodpovídalo současným požadavkům. Dopravní hřiště ročně navštíví několik tisíc žáků mateřských a základních škol,“ poznamenala místostarostka Yvona Wojaczková.

Další příspěvek Zlínského kraje činil 75 tisíc korun a byl určen na nákup potřebného materiálu. „Město z něj pořídilo šlapací káry a kola, náhradní díly na jejich opravu a interaktivní tabuli, s jejíž pomocí mohou učitelé a instruktoři zvýšit kvalitu dopravní výchovy žáků základních škol,“ upřesnila vedoucí odboru dopravně správních agend Soňa Valchářová.

Valašskomeziříčské dopravní hřiště patří k největším ve Zlínském kraji. Ve školním roce 2014 až 2015 ho navštívilo rekordních 6 022 lidí. Sezona začíná v dubnu a končí v říjnu. Dopoledne se koná dopravní výchova žáků prvního stupně základních škol, za kterou sem dojíždějí děti ze širokého okolí. Pátek bývá vyhrazen mateřským školám. Odpoledne hřiště využívají školní družiny, organizace pracující s dětmi a veřejnost, pro kterou tady zůstává otevřeno také o letních prázdninách. Dopravní hřiště hostí každý rok několik dopravních soutěží, v uplynulé sezoně bylo nejvýznamnější mezinárodní finále soutěže sluchově postižených dětí a mládeže.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x