V Kroměříži slavnostně otevřou nově vybudovanou záchytku

KROMĚŘÍŽ - V areálu Kroměřížské nemocnice se ve čtvrtek 7. ledna uskuteční slavnostní otevření nově vybudované Protialkoholní a protitoxikomanické záchytné stanice Zlínského kraje. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí nemocnice Veronika Klímová.

Protialkoholní záchytná stanice má nové zázemí v budově H, která zatím sloužila jako technické zázemí nemocnice. Dosud sídlila záchytka v objektu A. Šlo o chirurgický pavilon se specializovanými zdravotnickými provozy a provoz záchytky značně obtěžoval okolní zdravotnická oddělení.

Umístit záchytku v objektu H se ukázalo jako nejvhodnější řešení. „Je to samostatně stojící objekt, kde bude záchytná stanice izolována od ostatního provozu nemocnice, přitom však bude stále v dosahu nezbytné lékařské péče,“ konstatoval krajský radní zodpovědný za zdravotnictví Lubomír Nečas.

Přesunutím záchytky do nových prostor se zároveň rozšíří její kapacita i stav personálu. I to byl důvod, proč krajští radní odsouhlasili navýšení financí na provoz záchytky v letošním roce o zhruba milion korun na částku 7,7 milionu korun.

Záchytka v Kroměříži funguje od roku 2004. Loni zde skončilo 1 282 lidí a každým rokem se jejich počet zvyšuje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x