Vánoční sbírka v Uherském Hradišti vynesla 17 tisíc korun

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Vánoční sbírka v Uherském Hradišti byla úspěšnější než předchozí rok, do pokladničky se tentokrát podařilo nastřádat 17 tisíc korun. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Pášma.

Vánoční sbírka 2015, kterou už potřinácté v řadě pořádalo město Uherské Hradiště, vynesla druhou nejvyšší částku ve své historii – 17 tisíc korun. Výtěžek sbírky bude určen pro obecně prospěšnou společnost Petrklíč, Azylový dům pro ženy a matky s dětmi.

Vánoční sbírka se konala v období adventu na Masarykově náměstí od rozsvícení vánočního stromu na Mikuláše až do 22. prosince. Účel využití vybraných peněz nastínil radní František Elfmark. „Výtěžek sbírky bude využitý na doplnění inventáře bytových jednotek a zakoupení zahradního sušáku, a pokud by nějaké peníze zbyly, bude zakoupeno další jízdní kolo k zapůjčování pro klientky. Každá darovaná koruna má svou cenu, protože se za ní skrývá něco víc, než jen hodnota peněz, děkujeme všem lidem, kteří přispěli,“ uvedl radní Elfmark. Podle něj budou peníze předány zástupci azylového domu v nejbližších dnech.

Město Uherské Hradiště pořádá vánoční sbírku už od roku 2003. Výtěžek předchozí sbírky (2014) ve výši 13 454 koruny byl předán Základní a Mateřské škole speciální v Uherském Hradišti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x