Prvním dítětem letošního roku na Kroměřížsku byl Ondřej

KROMĚŘÍŽ – Ondřej matky Jany Musilové z Počenic-Tetětic byl prvním dítětem, které se letos narodilo v Kroměřížské nemocnici. Chlapec přišel na svět 1. ledna v 19:48, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Veronika Klímová.

Ondřej při příchodu na svět vážil 2870 gramů a měřil 48 centimetrů. „Do života jej mimo zástupců nemocnice přišel přivítat také náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Nečas,“ uvedla Klímová.

Podle ní se prvním občánkem města Kroměříž stal Johan Zajíc, který se narodil matce Janě Dorazilové v sobotu 2. ledna. „Johan vážil při porodu 3360 gramů a měřil 48 centimetrů. Mezi prvními ho přišel pozdravit starosta Kroměříže Jaroslav Němec,“ sdělila Klímová s tím, že pro obě matky byli chlapci prvními potomky.

Klímová upozornila, že v roce 2015 zdravotníci z Kroměřížské nemocnice zaznamenali rostoucí počet porodů. Zatímco v roce 2013 bylo v nemocnici 573 porodů a v roce 2014 jich bylo 588, loni přišlo v zařízení na svět 631 dětí při 628 porodech. „Ve třech případech to byla dvojčátka,“ objasnila rozdíl mezi dětmi a porody Klímová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x