Odbor sociálních věcí vsetínské radnice nově vede Blechová

VSETÍN – Novou vedoucí odboru sociálních věcí vsetínské radnice se od 1. ledna stala Anna Blechová. Po odchodu do penze vystřídala Alenu Bekovou, která pozici zastávala téměř čtvrt století, informovala server Zlin.cz mluvčí vsetínské radnice Adéla Kousalová.

Beková odešla na zasloužený odpočinek na konci loňského roku jako dlouholetá vedoucí. „Za 24 let došlo na odboru pod jejím vedením k vysoké profesionalizaci práce, k vytvoření dvou komunitních plánů, k realizaci řady projektů zaměřených na nové metody v oblasti ochrany práv dětí a práce s rodinami ohroženými sociálním vyloučením,“ uvedla Kousalová. Podle starosty Jiřího Čunka patří Bekové velké poděkování.

Vsetínská radnice vyhlásila konkurs na její nástupkyni v listopadu. Rada od ledna jmenovala novou vedoucí Annu Blechovou. „Chtěla bych navázat na práci své předchůdkyně, která dala odboru sociálních věcí tvář. Chci také využít všeho dobrého a rozvinout to s ohledem na aktuální potřeby, které nastanou,“ řekla Blechová.

Ta se v sociální oblasti pohybuje od roku 1992, kdy začínala na zlínském magistrátu jako vedoucí oddělení dávek sociální péče. Na této pozici pracovala devět let a poté přešla na Krajský úřad ve Zlíně. Od roku 2011 až doposud pracovala na krajském úřadě jako metodik sociální péče. „Zkušenosti má také s vedením vzdělávacích projektů, jejichž byla koordinátorkou,“ dodala Kousalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x