Uherskobrodské předškoláky čeká v lednu zápis do prvních tříd

UHERSKÝ BROD - Zápis dětí do prvních tříd základních škol v Uherském Brodě se uskuteční jednotně v úterý 19. ledna. Serveru Zlin.cz to oznámila Elen Fremlová z uherskobrodského Odboru školství, kultury a sportu.

Zápisy do prvních tříd se uskuteční ve všech základních školách v Uherském Brodě včetně části Havřice a Újezdec. Zápisy potrvají od 14.00 do 17.00. „Děti se dostaví k zápisu do základní školy ve spádovém obvodu. Školy budou naplněny do stanovené kapacity,“ podotkla vedoucí Odboru školství, kultury a sportu Markéta Gajdůšková.

Na každé škole se zápis do první třídy koná jinak. Například na ZŠ Na Výsluní absolvují budoucí prvňáčci několik zastavení, která pro ně připraví žáci z druhého stupně školy. Děti si tak vyzkoušejí například jízdu na koloběžce, skládání stavebnice, házení míčkem nebo další hry zaměřené na rozpoznávání barev či tvarů. Do třídy pak vstupují s tím, že polovinu zápisu už mají vlastně za sebou.

Na území města Uherský Brod se nachází celkem pět základních škol, první třídy pojmou asi 170 dětí. Loni přišlo k zápisům do prvních tříd přibližně 143 dětí. „Předpokládáme, že letos bude počet dětí podobný, k žádným větším výkyvům v posledních letech nedochází. Za posledních pět let přišlo nejvíce dětí k zápisu v roce 2014, kdy dorazilo 155 předškoláků. Naopak nejméně, a to 130 dětí, přišlo k zápisu v roce 2010,“ doplnila Gajdůšková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x