Zámecký park v Buchlovicích je kvůli nutné údržbě uzavřen

BUCHLOVICE - Kvůli plánované údržbě bude zámecký park v Buchlovicích až do 29. února veřejnosti zcela uzavřen. Server Zlin.cz o tom informovala za Národní památkový ústav v Kroměříži Dagmar Šnajdarová.

Během uzavření parku dojde k pravidelné údržbě a ošetření stromů a keřů, které potřebují odbornou péči, aby pak na jaře byly v dobré kondici a návštěvníci parku je mohli nadále obdivovat.

„Otevření parku předpokládá správa zámku v úterý 1. března. Přesné informace o případném zkrácení či prodloužení uzavírky parku budou zveřejněny na webových stránkách buchlovického zámku,“ dodala kastelánka státního zámku Ivana Šupková.

Barokní zahrada a rozsáhlý anglický park patří mezi nejkrásnější historické zahrady v České republice. V parku roste řada vzácných stromů. K zahradě přiléhá areál zahradnictví a malá zoologická zahrada. V parku se volně pohybují pávi, kteří mají připomínat rod Petřvaldských, kteří mají páva ve znaku. S výstavbou zámku se patrně začalo na přelomu 17. a 18. století, kdy Buchlovické panství patřilo právě významnému moravskému rodu Petřvaldských.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x