Tříkráloví koledníci navštívili hejtmana Zlínského kraje

ZLÍN - Návštěvou hejtmana Stanislava Mišáka – tak jako každoročně – zahájili ve Zlínském kraji tradiční Tříkrálovou sbírku charitní koledníci, kteří nejvyššímu představiteli Zlínského kraje popřáli a zazpívali koledu a nad dveře pracovny napsali posvěcenou křídou K+M+B 2016, tedy Christus mansionem benedicat neboli Kriste, požehnej tomuto domu, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí kraje Renata Janečková.

Hejtman Stanislav Mišák pozval v mrazivém dni koledníky na čaj a připojil se svým peněžitým darem do sbírky, která se letos koná už pošestnácté a vznikla z iniciativy olomouckého arcibiskupa a metropolity moravského Jana Graubnera. „Od olomoucké arcidiecéze, do níž zeměpisně spadá i území Zlínského kraje, tuto myšlenku převzaly i další české a moravské diecéze, takže v současné době je organizována na území celé země Charitou České republiky,“ konstatovala Janečková.

Do sbírky je možné přispět zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777 nebo finančním příspěvkem na účet 66008822/0800 u České spořitelny, variabilní symbol je 777.

Součástí sbírky letos je i Tříkrálový koncert, který se uskuteční v neděli 10. ledna od 18.00 a v přímém přenosu ho bude uvádět Česká televize na programu ČT1.

Výtěžek celostátní sbírky je tradičně určen na pomoc lidem v nouzi, a to především v regionech, kde se sbírka pořádá. Podpoří zejména služby pro nejslabší, jimiž jsou senioři, nemocní a handicapovaní, lidé bez domova i ti, kteří se ocitli v materiální či sociální nouzi. Přibližně desetina výnosu poputuje rovněž na humanitární a rozvojovou pomoc do zahraničí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x