Kvůli ledovce se traumatologie v Uherskohradišťské nemocnici plnila zraněnými pacienty

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Traumatologická ambulance v Uherskohradišťské nemocnici praskala uplynulý víkend doslova ve švech. Vinou ledovky rapidně přibylo zraněných pacientů a nemocnice musela dokonce i posílit personál, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Ledovka, která pokryla silnice i chodníky, si vyžádala mezi chodci svou daň. Ambulance byly od ranních hodin přeplněné. „Byli jsme nuceni posílit personál, abychom tak velký nápor vůbec zvládli. I přesto ale byly čekací doby neakutních úrazů i několik hodin,“ poznamenala Lipovská.

Během jediného dne ošetřili lékaři v Uherskohradišťské nemocnici asi stovku zraněných lidí. V drtivé většině šlo o úrazy po pádu, a to končetin, ale i páteře. „Úrazy po pádech na zledovatělých chodnících či silnicích tvořily asi 90 procent všech úrazů. Nejčastěji se jednalo o zlomeniny rukou a nohou, kotníků, krčků, úrazy páteře, v lepších případech pohmožděniny, podvrtnutí a podobně. Zdravotnický personál pracoval na více než 100 procent,“ uzavřela Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x