Zdravé město Valašské Klobouky má vlastní logo, vytvořila ho místní školačka

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Projekt Zdravé město Valašské Klobouky má své vlastní logo, vytvořila ho místní školačka. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Komise hodnotila 119 návrhů, které přišly od žáků místních škol. Vítězné logo vytvořila Linda Jahodová z Valašských Klobouk. „Hodnotící komise měla nelehkou práci. Vybrat z tak velkého množství kvalitních prací jednu jedinou bylo náročné, a to i časově. Vítězné logo nás oslovilo svou jednoduchostí, praktičností i symbolikou,“ vysvětlil místostarosta Martin Janík, který také vyslovil poděkování všem, kteří se do soutěže zapojili.

Žákyně základní umělecké školy ve Valašských Kloboukách Linda Jahodová vložila do svého návrhu text Zdravé město Valašské Klobouky a jednoduchou kresbu květiny. Po dohodě s komisí připravila i barevnou verzi. Ohrožený šafrán bělokvětý v logu symbolizuje potřebu chránit a rozvíjet město. Lidé mají šafrány spojené hlavně s Lačnovem. Málokdo ale ví, že rostou i ve Smolině, která už dlouhá léta patří k Valašským Kloboukám.

Logo bude od této chvíle provázet všechny valašskokloboucké projekty spojené s Národní sítí Zdravých měst České republiky. Mladá autorka návrhu získala za svou práci odměnu ve výši tisíc korun. Peníze jí město dalo z programu Spolupráce se studenty. Některé další návrhy si mohou zájemci prohlédnout na chodbách radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x