Vsetín představil občanům vizi města téměř bez hazardu

VSETÍN - Pro přiblížení situace v oblasti výherních hracích zařízení připravila vsetínská radnice mapu Vsetína, ve které jsou zakreslena místa s výherními automaty nebo kde je jejich umístění povoleno, ale dá se na ní vidět i to, jak by měla situace ve městě vypadat od roku 2017, řekla serveru Zlin.cz Adéla Kousalová ze vsetínské radnice.

V mapě se dá zjistit, jaká je dnes vzdálenost heren od školských zařízení či úřadů. V mapě je také zvýrazněna budova na Sychrově, v níž by od roku 2017 měla být umístěna jediná herna ve Vsetíně.

„Všichni víme, jak to je. Hernu ve své blízkosti nikdo nechce, ale všichni také víme, že někde být musí. Města, která hazard zcela zrušila, teď řeší problém s ilegálními hernami a přechodem hráčů na neregulovaný a nikým nekontrolovaný on-line hazard,“ upozornil starosta Jiří Čunek.

Na mapě je zřetelný současný stav v centru města, ve kterém se dnes nachází 28 míst s výherními hracími automaty, další čtyři jsou pak na okrajích města. „Jak je vidět 12 z nich se nachází v daleko větší blízkosti školských zařízení než je navrhovaný stav,“ poznamenal Čunek, který slíbil městu v této věci změnu.

„Poté, co vejde v platnost nová vyhláška, zůstane na této mapě pouze jediné místo s výherními hracími automaty označené na mapě vykřičníkem v kroužku. Toto místo se nachází od školy Sychrov v ještě větší vzdálenosti, než je současný stav,“ komentoval mapu starosta.

Nová herna bude mít podle jeho slov zcela samostatný vchod, nebude označena reklamami lákajícími k hazardu a bude muset splňovat všechny zákonem stanovené podmínky, mimo jiné i zákaz vstupu osobám mladším 18 let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x