Zájem o kotlíkové dotace je ve Zlínském kraji obrovský

ZLÍNSKÝ KRAJ - Mimořádně velký zájem veřejnosti o takzvané kotlíkové dotace zaznamenal Zlínský kraj. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

Obrovský zájem o kotlíkové dotace se projevil jak na seminářích, které kraj pro občany uspořádal v šesti vybraných městech (Valašské Meziříčí, Uherský Brod, Valašské Klobouky, Vsetín, Kroměříž, Uherské Hradiště), kde byla velmi vysoká účast občanů, tak prostřednictvím stovek dotazů položených pracovníkům Zlínského kraje přes kontaktní e-mailovou adresu kotliky@kr-zlinsky.cz (asi 300 dotazů) či telefonicky (přibližně 500 dotazů).

„Z položených dotazů lze předpokládat, že největší zájem mezi žadateli bude o instalaci nového kotle na dřevo. Nejčastěji se lidé dotazují na problematiku provedení takzvaných mikro energetických opatření a spolupráci s energetickými specialisty. Dále pak na nutnost instalace akumulačních nádrží současně s kotli na pevná paliva s ručním přikládáním,“ upřesnila Janečková.

Ve Zlínském kraji se počítá s vyčerpáním dotací v celkovém objemu 480 milionů korun pro všechny tři výzvy, které budou postupně vyhlášeny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x