V Kvasicích mají nové víceúčelové hřiště

KVASICE - Děti i dospělí z Kvasic mají v obci novou zábavu, nedaleko místní základní školy nechala obec vybudovat nové hřiště. Serveru Zlin.cz to sdělil starosta Kvasic Lubomír Musil.

Obec mohla Oranžové hřiště vybudovat díky příspěvku z Nadace ČEZ a nové sportoviště budou využívat nejen děti ze základní školy v rámci tělesné výchovy, ale i místní obyvatelé pro rekreační sporty. „Na víceúčelové hřiště jsme získali nadační příspěvek 800 tisíc korun. Zbytek nákladů uhradíme z rozpočtu,“ řekl starosta Lubomír Musil.

Na novém hřišti se dá hrát volejbal, nohejbal, tenis, malá kopaná, streeball, hokejbal, florbal, basketball, badminton a další míčové aktivity. Lidé si tu mohou také zabruslit. Povrch hřiště tvoří umělý trávník zelené a červené barvy. „Jeho rozloha je 36,16 x 18,1 metru. Jsou zde umístěny branky na malou kopanou, basketbalový koš a uprostřed hřiště je síť. Areál je oplocen do výšky tří metrů v podélném směru a pěti metrů v příčných směrech. Do výšky 65 centimetrů je lemováno mantinelem z plastu. Hřiště není přizpůsobeno pro osoby s omezenou schopností pohybu,“ dodal starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x