Charita Holešov otevřela nové nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

HOLEŠOV - Vyplnit dětem a mladistvým volný čas a zároveň je uchránit před problémy. Takový je smysl nové sociální služby, kterou v lednu slavnostně otevřela Charita Holešov, serveru Zlin.cz to řekla za holešovskou radnici Jana Rohanová.

Nízkoprahové zařízení s názvem Coolna je určeno dětem a mládeži ve věku od šesti do 19 let. Konkrétně se jedná o děti a dospívající, kteří jsou ohroženi nežádoucími společenskými jevy a vlivy. Může jít o děti, které zažívají nepříznivou sociální situaci, prožívají obtížné období nebo žijí v omezujících životních podmínkách. Coolna je určena také mladým, kteří nemají, například z finančních důvodů, možnost se zapojit do klasických volnočasových aktivit a mohou být také cílem diskriminace. Je zřízena pro děti z etnických menšin a nepodnětného rodinného prostředí.

Coolna nabízí výchovné, aktivizační a vzdělávací projekty, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické činnosti, také pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

„Znamená to, že děti mohou s pracovníky nízkoprahového zařízení probrat to, co je trápí, ale také je požádat o pomoc – například s přípravou do školy. Pro děti jsou přichystány výtvarné a sportovní aktivity, stolní fotbal a tenis, ale i výlety, festivaly, soutěže a další zpestření,“ upřesnil vedoucí nízkoprahového klubu Zdeněk Štokman.

Coolna je v provozu vždy od pondělí do pátku od 12.00 do 17.00 hodin a sídlí v prostorách bývalého Střediska volného času Duha ve Školní ulici. „Nízkoprahový klub Coolna tak doplňuje nabídku a síť aktivit, které v Holešově pro děti a mládež máme a které fungují jako důležitý aspekt pro správnou výchovu a rozvoj dětí,“ uzavřel vedoucí zařízení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x