V Hluku se uskuteční Mistrovství ČR v twirlingu

HLUK - V Hluku se nadcházející víkend uskuteční Mistrovství ČR v twirlingu. V městské sportovní hale předvedou své umění jednotlivci i týmy, serveru Zlin.cz to za pořadatele řekla Alena Krčmářová.

Twirling je neobvyklá a divácky velmi atraktivní sportovní disciplína, která kombinuje mažoretkové umění s gymnastikou a baletem. „Někdy bývá mylně zaměňovaný za klasické mažoretky, protože se při něm používají tradiční hůlky. Náplň vystoupení se však liší. Zatímco vystoupení mažoretek jsou založena na pochodování, v twirlingu je důraz kladen na práci s hůlkou a taneční kroky. Twirlerky často ovládají doslova dechberoucí triky s hůlkou včetně vysokých výhozů, při nichž se kombinují náročné pohybové prvky,“ vysvětlila Krčmářová.

Twirlingu se v České republice věnují mažoretkové soubory, které mají ve své středu šikovné jednotlivce – twirlerky a twirlery. Ve Zlínském kraji funguje pět takových oddílů – Sdružení dechového orchestru mladých Zlín, Mažoretky Holešov, Kontrasty Hulín, Lexy Kroměříž a Hlucké mažoretky. Na mistrovství v Hluku budou mít zastoupení i soutěžící právě ze Zlínského kraje.

Nejlepší české twirlery mohou lidé vidět naživo v Hluku ve dnech 23. a 24. ledna. V městské sportovní hale se bude soutěžit v celkem osmi kategoriích týmů i jednotlivců. V sobotu soutěže potrvají od 8.30 do zhruba 20.00, v neděli od 8.30 do 15.30 hodin.

Akci pořádá Svaz mažoretek a twirlingu ČR a Sport Hluk.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x